navigatie overslaan

Burgerweeshuis

Het Burgerweeshuis is hét poppodium in het centrum van Deventer. Hier vind je naast een gezellig café ook drie zalen: de Grote Zaal, de Wonderbar en de Spiegelzaal. Deze unieke locatie ademt cultuur en geschiedenis en heeft een eigenzinnig karakter. Of je nu komt voor een spetterend concert, een onvergetelijke clubnacht of een op maat gemaakt evenement: bij Burgerweeshuis ben je aan het goede adres!

Burgerweeshuis is een voormalig klooster en weeshuis. Een pand met een verhaal dus, waar je nu terecht kunt voor shows van diverse internationale- en nationale artiesten. Door de jaren heen hebben grootheden als Solomon Burke, Doe Maar, Bill Wyman en Willy Deville, maar ook Nederlandse talenten zoals DeWolff, De Jeugd Van Tegenwoordig en De Dijk op het Burgerweeshuis-podium gestaan.

Het Burgerweeshuis verwelkomt ook graag zakelijke en besloten evenementen, waar het team creatief meedenkt over de invulling. Denk aan unieke events zoals Stille Disco's of Popquizzen met diner en liveband. Met diverse presentatiemogelijkheden, meubilair en de binnentuin biedt het Burgerweeshuis veelzijdigheid. Kluisjes, kleedkamers, werkplekken en uiteraard professionele horeca en catering zijn ook beschikbaar

De locatie is centraal gelegen in de stad. Uitgebreide parkeergelegenheid, fietsenstalling en centraal station zijn allemaal op 5 minuten loopafstand.

De grote zaal van het Burgerweeshuis heeft een capaciteit van 500 personen en beschikt over hoogwaardige audioapparatuur en verlichting. Deze zaal kenmerkt zich door het lage plafond, wat zorgt voor een intieme sfeer waarbij het publiek de artiest bijna aan kan raken. Deze zaal is voornamelijk geschikt voor feesten, optredens, presentaties en/of workshops.

Het café op de begane grond heeft een capaciteit van 75 personen. Dit karakteristieke café is uitgerust met een beamer, scherm en geluidsinstallatie en is geschikt voor bijvoorbeeld (informele) bijeenkomsten, vergaderingen, verjaardagen en borrels.

De Spiegelzaal is een grote, lichte zaal op de eerste verdieping met, zoals de naam al doet vermoeden, een grote spiegel aan een zijde. Deze zaal is geschikt voor diners, presentaties en vergaderingen, maar ook voor bijvoorbeeld yoga- en danslessen. De zaal is uitgerust met een verrijdbaar tv-scherm, audio, tafels en stoelen.

De Wonderbar is een gezellige cocktailbar met een capaciteit van maximaal 50 personen. De bar is ingericht met een scherm, beamer en audio en is geschikt voor zowel borrels als voor vergaderingen.

Neem contact met ons op voor de prijzen en mogelijkheden voor een evenement op maat!