navigatie overslaan
Deventer is altijd dichtbij!

Bereikbaarheid Deventer

  • 2 minuten leestijd
  • 1458 x bekeken

Deventer ligt op een logistiek knooppunt van wegen, spoorverbindingen en waterwegen, binnen de belangrijkste Europese transportaders. De A1 is de transportas van Nederland naar Oost-Europa, de A50 zorgt voor een noordzuid verbinding. De bereikbaarheid wordt versterkt door de goede verbindingen met het openbaar vervoer en vijf internationale luchthavens binnen maximaal 3 uur rijden.

De IJssel en de ontwikkeling van een nieuwe containerterminal in de binnenhaven maakt duurzaam vervoer over water mogelijk. De nationale en internationale verbindingen zijn nog altijd sterk door de Hanzegeschiedenis en de centrale ligging in Nederland tussen Amsterdam en Duitsland.

Deventer is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer. De stad ligt centraal op de spoorverbindingen tussen Amsterdam/ Rotterdam en Oost-Nederland of Duitsland en op de lijn Zwolle- Arnhem/Nijmegen. Vanaf Schiphol Airport Amsterdam is het 70 minuten met de trein en vanuit Deventer vertrekt er zes keer per uur een trein naar het westen van het land. Ook de grote steden in het noorden, oosten en zuiden zijn goed te bereizen met de trein van en naar Deventer.

Reistijden per trein: Deventer - Amsterdam CS 1 u 21 min Deventer - Schiphol Airport 1 u 21 min Deventer -Rotterdam CS 1 u 39 min Deventer - Den Haag Centraal 1 u 35 min Deventer - Groningen 1 u 27 min Deventer – Nijmegen 58 min Deventer - Utrecht CS 53 min Deventer – Enschede 43 min

Diverse locaties in Deventer zijn goed bereikbaar met de bus. Syntus verzorgt het busvervoer van, naar en in Deventer. Met de bus zijn ook de belangrijke voorzieningen zoals ziekenhuis, scholen, winkels en bedrijven op een duurzame manier bereikbaar. Vanaf het NS- en busstation is de loopafstand naar het centrum 5 minuten.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?